www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Geiten gaan verhuizen

21 januari 2014 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Het Seinpaalduin, de Koegelwieck, de Grië, Arjensduin; allemaal plekken waar onze geiten het natuurbeheer voor ons doen. Dat kan echter niet onbeperkt doorgaan want op een bepaald moment is het doel waarvoor we ze inzetten bereikt. Door al hun gevreet is het voedsel in sommige gebieden na een tijdje gewoon op; de vergrassing en verruiging is tegengegaan.

Dat punt is in het grote begrazingsgebied in de Koegelwieck en bij Arjensduin bereikt. De geiten die hier liepen gaan komend voorjaar een aantal ‘nieuwe’ gebieden begrazen. Vlakbij onze camping in Lies gaan we een stuk langs het fietspad inrasteren voor een aantal dieren, op het Swartduin achter het groepenterrein op West komt weer een kudde  en het bestaande begrazingsgebied langs het Kooipad op de Grië wordt uitgebreid. De kudde op het Seinpaalduin graast daar alleen in de winter.

Onze collega’s hebben het raster in de Koegelwieck en bij Arjensduin ondertussen opgeruimd. De geiten lopen tot eind april bijna allemaal bij elkaar in het duin achter onze schuur in Lies. Voordat ze weer in groepjes uit elkaar gaan worden ze eerst nog ingeënt tegen Q-koorts en moeten er een aantal nog lammeren. Dat laatste zal eind maart of begin april gebeuren.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog