www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

We onthalen Oerolgangers in stijl

11 juni 2014 Boswachter Remi in Terschelling

foto locatieaanduiding
Als gastheer van theaterevenement Oerol organiseren we dit jaar weer eigen activiteiten passend bij het thema Sense of place. Wij willen verhalen vertellen en mensen verrassen met wat ‘buiten’ te bieden heeft. We nodigen mensen uit om de natuur van Terschelling te beleven, ook tijdens een cultureel evenement als Oerol. We hebben nu voor het eerst de theaterlocaties in de natuur samen met Oerol een Staatsbosbeheer-look gegeven.

Première ‘Vogelwachters van de Boschplaat’ in Natuurschuur Lies

De Natuurschuur Lies vormt het decor voor de première van de film ‘De Vogelwachters van de Boschplaat‘ van Hans den Hartog. De film is geïnspireerd op het werk van Staatsbosbeheerder Jan Bunnik en andere vogelwachters en Hans kwam op het idee door een excursie naar de Boschplaat tijdens Oerol, . Deelnemers aan ‘Expeditie Oerol’ komen de natuurschuur van Staatsbosbeheer op hun route tegen in Lies. De eerste filmvertoning is op zaterdag 14 juni om 11.00 uur.

Reeën spotten!

Studenten van de Artez Hogeschool hebben in opdracht van Oerol, Staatsbosbeheer en ‘Boomhuttenfest’ diverse creatieve ontwerpen gemaakt voor een wildobservatiepunt. Op de festivallocatie Griene Polle kunnen bezoekers schetsen en maquettes voor vaste en mobiele observatiepunten voor reeën en hazen bekijken. Doelstelling is om in 2015 een echte wildobservatiepunt op Terschelling te kunnen openen.

Partners in natuur

Oerol is een cultureel festival waar tienduizenden mensen op af komen. Het bijzondere landschap van Terschelling, met duingebieden, bossen, schelpenpaden, singels en eendenkooien, vormt het decor van dit populaire evenement. Ongeveer 9.500 hectare van het 11.000 ha tellende Terschelling, van de Noordsvaarder tot de Boschplaat, mogen wij beheren. Oerol en Staatsbosbeheer zijn echte partners in natuur. Al 33 jaar zorgen we samen voor goed samengaan van alle culturele hoogstandjes tijdens Oerol met de mooie natuur van Terschelling. Door goed te kijken en luisteren naar natuur en kunstenaar.

Het realiseren van Oerol in de natuur van Terschelling vraagt om intensief overleg met de festivalorganisatie en om de nodige flexibiliteit. Maanden voor de Oerolweek komen bij collega Joris verzoeken binnen voor specifieke locaties. Vlak voor Oerol en ook tijdens het festival houden we alles goed in de gaten, zodat er ‘bijgestuurd’ kan worden. Achter de schermen vindt dus een hoop werk plaats. Het resultaat is een veel gewaardeerd festival dat goed past bij onze doelstellingen.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog