www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Kabouters op Terschelling?

2 februari 2015 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Tijdens een rondje in het bos bij West Terschelling zag ik ineens dit kleine kabouterhuisje staan. De bewoners waren in geen velden of wegen te bekennen en de deur zat op slot. Of was hier een creatieve houthakker in de weer geweest?

Op Terschelling mogen eilanders zelf hun eigen kachelhout zagen. Ze geven aan hoeveel hout ze willen kopen en wij wijzen ze de bomen aan die om mogen. Mooi ruig werk natuurlijk. Maar blijkbaar schuilt er in de woeste houthakker toch iets schattigs, getuige dit kleine huisje met tuin én boom. Creatief is het zeker en een beetje humor in het bos is niet verkeerd!

IMG_8688 kl

reageren

geef een reactie

  • Boswachter Joeri Lamers
    2 februari 2015 om 15:13

    Heb je helemaal gelijk in Peter! Een oud-collega maakte ook vaak nestkastjes van omgezaagde bomen. Die vind je o.a. in het bos rondom West. Het moet allemala niet één grote beeldentuin worden, maar dit soort dingen zijn gewoon leuk.

  • Peter
    2 februari 2015 om 15:09

    Op een hoekpaal langs de Uleplak was heel lang een houtsnijwerk van een zeilboot zichtbaar, ik weet niet of het er nu nog is. Als ik goed ben geïnformeerd, was het aangebracht door iemand op onze camping. Het paste daar goed. Een betonnen muur kan mooier worden door graffiti. Het is een kwestie van aanvoelen wat kan en wat niet (waar het ontsiert of vandalisme is).

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog