www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Even de geit verzetten

27 oktober 2015 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Even de geit verzetten. Dat is waar mijn collega’s deze week druk mee zijn. Een klein clubje geiten moet tijdelijk acte de présence geven op onze Doe en Kennisdag aanstaande zondag (iedereen van harte welkom!).

Daarnaast komen er dit jaar op het Seinpaalduin meer geiten dan vorig jaar. Waar we twee jaar geleden begonnen met een klein groepje van 5 geiten en dat vorig jaar uitbreidden naar een stuk of 20, maken we er nu 40 van. Het grootste deel van het Seinpaalduin en Kaapsduin wordt daarmee dan begraasd. Op dit moment plaatsen we klaphekjes bij de voornaamste wandelpaden en zetten we het elektrisch raster. De geiten zullen de komende week volgen.

Op de Hoornermiede bij Hoorn loopt net als voorgaande jaren al een kleine kudde. Toen ik er gister langs liep rook ik al dat het niet de standaard formatie was. Er loopt een grote bok tussen alle dames, wat tot gevolg heeft dat we in april volgend jaar weer lammetjes hebben!

11013580_936844219704725_6454072166148801944_o

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog