www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Op pad met de Buren van de Stilen

27 september 2016 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling
Diner met de bewoners van de stillen

Meyndert Bos is vrijwilliger bij ons op Terschelling en organiseert maandelijks een activiteit of uitstapje met de bewoners van verzorgingstehuis ‘de Stilen’. Hierbij zijn verslag van afgelopen woensdag.

Staatsbosbeheer werkt op Terschelling veel samen met de eilanders. Zo organiseren we regelmatig bijeenkomsten met de ‘Buren’ waar we werkzaamheden, plannen en visies bespreken. De senioren mogen daarbij niet ontbreken. Zij weten natuurlijk hoe het eiland er in hun jeugd en werkzame leven uitzag en wat er in de loop van de tijd veranderde. Daarom besloten wij om maandelijks een activiteit met de bewoners van de Stilen (het seniorencomplex van Terschelling) te organiseren. Dit doen we van september tot en met april op woensdagmiddag.

Afgelopen woensdag 21 september was de eerste gezamenlijke activiteit van dit najaar. Traditiegetrouw gaan de bewoners van de Stilen in september “Op e Riid”, dat wil zeggen met paard en wagen op stap. Wij dachten daar een kleine verrassing aan te koppelen door in de natuur een kleine proeverij aan te bieden. Collega boswachter Feline Zwaan weet heerlijke soepen en hapjes vanuit de Terschellinger natuur te bereiden en wilde dit graag doen. De locatie aan de rand van het bos met uitzicht op de duinen was snel gevonden. De verrassing was groot toen de huifkar aankwam en er een paar keurig gedekte tafels in de natuur opgesteld stonden.

Het diner met de bewoners van de stilenEen heerlijk glaasje vlierbloesemprosecco non alcoholica was het welkom. Dik de Graaf (muziekleraar en violist) gaf het een en ander een feestelijk muzikaal accent. Het menu was een heerlijke wildpluksoep van zevenblad en eekhoorntjesbrood, geserveerd met plukbrood en als afsluiter een Hatsjiekidé taartje met wilde appeltjes en pruimenjam. De appeltjes en pruimen waren afkomstig van wilde appel en pruimenbomen her en der van het eiland.

Als toetje werd er nog een verrassingsconcertje gegeven door mevrouw Muijskens op trekzak en Dik de Graaf op viool. Het was mede door het weer een heel geslaagde middag, blijkt ook uit de enthousiaste reactie na afloop:

“Geweldig dat de rolstoelen mee konden.”
“Het eten smaakte goed, heerlijke soep met brood, eerst nog een glaasje en het eten was zo!”
“Helemaal leuk dat Staatsbosbeheer zo naar buiten komt!”
“Het was super!”

In oktober gaan we met een foto expositie naar de Stilen en in november hopen we met de “Buren van de Stilen” herinneringen over de natuur op Terschelling te delen, waarschijnlijk in de Bessenschuur in Halfweg.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog