www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

1e Echt Terschelling magazine is uit!

23 december 2016 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Geen Jaarbeeld van Staatsbosbeheer dit jaar, maar iets volledig nieuws! Met trots brengen we vandaag op Terschelling het Echt Terschelling magazine huis-aan-huis rond. Hierin aandacht voor o.a. de vraagstukken waar wij als Staatsbosbeheer mee te maken hebben, en waarover we in 2016 maandelijks de mening van het Echt Terschelling hebben gevraagd. Op www.EchtTerschelling.nl is het magazine te bekijken. Wil je de papieren versie, mail dan even je adres naar info at echtterschelling.nl.

850 deelnemers
Sinds we in april zijn gestart met Echt Terschelling heeft het onze verwachtingen overtroffen. Het is natuurlijk altijd spannend of iedereen er wel op zit te wachten om zijn of haar mening te geven, maar al binnen een maand hadden we 350 deelnemers voor de eerste enquête (over strandbroedvogels). Op dit moment krijgen maandelijks zeker 850 mensen een enquête toegestuurd. Hiervan woont 50% op het eiland, dus ongeveer 420 mensen. Als je je bedenkt dat er op Terschelling 4700 mensen wonen en kinderen over het algemeen niet snel mee zullen doen, betekent het dat ruim 10% van de eilanders meedoet aan Echt Terschelling!

Deelname van de Provincie Fryslân
De enquêtes zijn slechts één onderdeel van Echt Terschelling. In 2017 gaan we ook excursies organiseren over onderwerpen die in de enquêtes aan bod komen. Denk bijvoorbeeld over begrazing van de duinen, nieuwe vormen van recreatie etc.. Daarnaast hopen we dat andere overheden (en organisaties) ook gaan deelnemen aan Echt Terschelling. Wat dat betreft starten we 2017 goed; we zijn erg blij met de Provincie Fryslân die samen met ons Echt Terschelling gaat uitbouwen. De Provincie zal dit vooral doen vanuit Natura 2000, een logische link met het werk van Staatsbosbeheer.

Voor nu wensen we je een fijne feestdagen en een natuurrijk 2017! Uiteraard hopen we dat je blijft deelnemen aan Echt Terschelling. Doe je dat nog niet, meldt je dan aan op www.EchtTerschelling.nl. Een mooi voornemen toch?

reageren

geef een reactie

 • Z.plomp
  10 maart 2017 om 09:10

  Terschelling blijft het mooiste eiland,in april weer de fjoertoer lopen .
  Eind juli weer 2 weken op het mooie eiland.

 • bauke homma
  23 december 2016 om 14:44

  hallo Joeri,
  ik ben het helemaal met Jaap en Aquilina eens.
  wil ook graag de gedrukte vorm bestellen. maar hoe schrijf je nu het juiste e-adres?

  • Boswachter Joeri Lamers
   9 januari 2017 om 16:01

   oh helemaal vergeten ook het emailadres te vermelden: info apestaartje echterterschelling.nl

 • Jaap
  23 december 2016 om 11:42

  Ik lees graag de blogs van jullie en ook van andere boswachterijen. Blijf hier mee door gaan. Het Magazine ziet er mooi uit en heb het ook besteld.

  Prettige Kerstdagen en een fijn 2017

  Jaap en Aquilina

  • Boswachter Joeri Lamers
   23 december 2016 om 11:52

   Bedankt Jaap, goed te horen! Jij ook een fijne feestdagen.

   Groet,

   Joeri

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog