www.boswachtersblog.nl/ Texel

Leerlingen Internationale School Den Haag helpen Staatsbosbeheer

10 september 2012 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Een groep leerlingen helpt Staatsbosbeheer vanmiddag met het onderhoud van het Mientje aan het Mienterglop bij De Koog op Texel. 44 leerlingen van de Internationale School uit Den Haag zijn met 4 leerkrachten onderleiding van Ecomare en Staatsbosbeheer bezig dit heideterreintje van bomen en struiken te ontdoen. Daarmee helpen ze bij het behouden van dit heideterrein, een van de plekken waar een loopkever leeft die in Nederland alleen op Texel te vinden is. Behoud van deze hei is ook goed om de cultuurhistorie van Texel zichtbaar te houden. De uitgestrekte heidevelden langs de binnenduinrand, de Mientgronden, liepen vroeger tot hier door.

In de een na laatste klas hebben de leerlingen naast schoolse lesblokken ook een blok waar creatief, actief en dienstbaar bezig moeten zijn. Deze groep is bezig om hun Internationaal Bacheloraat te halen (ongeveer HAVO-VWO niveau). Ze zijn nu drie dagen op Texel, waar ze onder andere met Landart, raften en natuurbeheer bezig zijn. Het laatste is zowel dienstbaar als actief. Naast Nederlandse leerlingen hebben de leerlingen vaak ouders die via ambassades, internationale instellingen en bedrijven tijdelijk met hun gezin in Nederland wonen. Alle leerlingen krijgen ook Nederlandse les.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog