www.boswachtersblog.nl/ Texel

Eenzame schaatser op Muyplas

23 januari 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]Het ijs op de Muyplas in de Duinen van Texel ligt er mooi bij. Bij het begin van de vorst was het bijna windstil en daarna heeft de wind de sneeuw naar de kant geblazen. Een enkele schaatser waagt de tocht zover de duinen in, de meesten kiezen voor ijs dat makkelijker bereikbaar is. Voor de veiligheid van deze schaatser is het goed dat enkele collega’s in de buurt aan het werk zijn.

Het is veiliger om niet alleen het natuurijs op te zoeken. Maar het is wel een prachtige belevenis om in dit bevroren landschap te zijn, ook voor de wandelaars die zich niet door de kou lieten weerhouden.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog