www.boswachtersblog.nl/ Texel

Dood hout leeft!

2 februari 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Het belang van dood hout voor een gezond bos wordt al jaren met deze kreet uitgedragen. In de gedragsregels voor verantwoord bosbeheer van bijvoorbeeld het FSC-keurmerk wordt dan ook veel aandacht besteed aan het behoud van vooral staande dode bomen. In de percelen die Staatsbosbeheer deze winter heeft laten dunnen, is dit te zien. De dode bomen zijn met een rood-wit lint gemarkeerd en blijven staan. De aannemer zou bij het omzagen zelfs een boete krijgen. Over het belang van dood hout is pas een stevig wetenschappelijk boek uitgekomen. Vooral geschreven vanuit de kennis in Scandinavië, maar ook bij ons goed bruikbaar.  2013 week5 Dood hout leeft! SONY DSC

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog