www.boswachtersblog.nl/ Texel

De boot zit bijna vol

12 februari 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

SONY DSC

De Atlanta uit Krimpen zit bijna vol met 1550 ton grenen hout uit De Dennen op Texel. 45 tot 50 ladingen zijn met de vrachtwagencombinaties uit het bos naar Oudeschild gereden. Via het water gaat het naar de zagerij in Cuyck. Misschien komt een deel via de bouwmarkt terug als grenenplank naar Texel.

De vrachtwagens nemen nog zwaarder dennenhout via de weg mee vanaf Texel. Dit heeft een andere bestemming en wordt verschaafd tot strooisel voor dierenverblijven. Op de heenweg namen ze brandhout mee naar Texel. Volgende week komen ze weer met brandhout en nemen de rest van het schaafhout mee. Mensen die kleine hoeveelheden hout hebben besteld krijgen binnenkort bericht van Staatsbosbeheer wanneer ze dit kunnen afhalen.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog