www.boswachtersblog.nl/ Texel

Haardhoutdag Staatsbosbeheer Texel; 150 ton loofhout voor Texelaars

1 maart 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

SONY DSCVoor de mensen die vorig jaar niet aan bod zijn gekomen organiseert Staatsbosbeheer morgen een haardhoutdag op de parkeerplaats bij Paal 21. Tussen 8:30 en 16:30 uur kunnen de mensen die hiervoor uitgenodigd zijn hout afhalen. Het gaat om stukken hout van 2,5 meter lang en de meesten zijn 10 tot 30 cm in doorsnee. Het loofhout bestaat uit verschillende houtsoorten, bijvoorbeeld: esdoorn, es, els en beuk. Het haardhout kost € 40,– de stère m3 ( stapelmeter ) Er is ongeveer 150 ton = 225 stère m3 beschikbaar. Daarnaast heeft Staatsbosbeheer 404 ton brandhout per vrachtwagenlading verkocht op Texel. Daarnaast is nog meer dan 100 ton naaldhout als brandhout verkocht.

Staatsbosbeheer heeft de uitgenodige mensen aangeraden om met een aanhanger te komen, die tenminste 1000 kg lading kan dragen en waarin stammen van 2,50 meter lengte in kunnen. Bijvoorbeeld een tandemasser. Landbouwwagens o.i.d zijn ook welkom. Eenassige aanhangwagens met een bed korter dan 2,50 meter worden afgeraden. Zorg dat uw aanhangwagen in goede conditie is en u de bandenspanning gecontroleerd heeft. De aanhangers worden door Marc Kooiman gratis met een kraan geladen.

Boswachter Edwin van Egmond

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog