www.boswachtersblog.nl/ Texel

Rondje Bollekamer

6 mei 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

2013 week18 Rondje BollekamerSONY DSC
Vanaf het Hoornderslag start de Bollekamer-rondwandeling (3km) van Staatsbosbeheer. Deze route begint in de oude duinen die bij de vorming van het eiland Texel, zo’n duizend jaar geleden, tegen de keileemrug van Oost tot Den Hoorn aan kwamen te liggen. Later groeiden hier steeds nieuwe duinen voor op het strand van De Hors. De duinvorming is vaak gestimuleerd door het plaatsen van stuifschermen die zand vingen en later vol geplant werden met helm. Helm kan daarna tot 80cm zand per jaar vasthouden. Vanuit het dorp Den Hoorn markeren vloedpalen de ontwikkeling van de kustlijn.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog