www.boswachtersblog.nl/ Texel

Kom je 11 mei ook naar de Vogelkijkdag op Texel?

8 mei 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]
Kom op zaterdag 11 mei tussen 10 en 17 uur naar de Vogelkijkdag op Texel. Met veel informatie over vogels en activiteiten voor kinderen. De toegang is gratis.
Op zaterdag 11 mei organiseren het Vogelinformatiecentrum Texel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer de Vogelkijkdag op hét vogeleiland Texel. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur is iedereen van harte welkom! De toegang is gratis. Locatie: terrein naast de Robbenjager in De Cocksdorp.

Wat is er te doen?De hele dag staat in het teken van het kijken naar vogels op het eiland. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een vogelinformatiemarkt, verrekijkershow, vogelexcursies en kinderactiviteiten.

Vogelkijkpunten en excursiesStatistisch gezien is begin mei de beste tijd om bijzondere vogelsoorten te zien op het eiland. In de omgeving van de Vogelkijkdag zullen diverse vogelkijkpunten ingericht worden. Hier staan deskundige vogelaars met telescopen die de bezoekers precies kunnen vertellen (en laten zien) welke vogels vanaf dat punt te zien zijn.
Daarnaast start vanaf 10.00 uur ieder uur een vogelexcursie met ervaren natuurgidsen. De laatste excursie van de dag gaat van start om 16.00 uur.

Informatiemarkt
Op de uitgebreide vogelinformatiemarkt met meer dan 25 standhouders kunnen bezoekers alles over vogels kijken te weten komen. Op deze markt vind je meer informatie over vogelreizen, tijdschriften, onderzoek, recreatie, verrekijkers, telescopen, fotoapparatuur en terreinbeheer. Zo zijn onder andere Natuurmonumenten, Vogelinformatiecentrum, Staatsbosbeheer, Swarovski Optik, Zeiss, Bynolyt, Vogelbescherming Nederland, Ecomare, Dutch Birding, Birdingbreaks, VVV Texel en aanwezig.

Activiteiten voor kinderen
Tijdens de Vogelkijkdag is er veel te doen voor de jonge vogelaars. Ga op zoek naar bijzondere, mooie en gekke vogels in de omgeving tijdens de ‘Kinder Big Day’ (start om 11.30 uur en 14.30 uur). Je kunt mooie prijzen winnen! Ieder uur start er een excursie speciaal voor kinderen. De eerste begint om 10.30 uur, de laatste om 15.30 uur. Wat er verder nog te beleven is: nestkasten schilderen, de wereld van OERRR ontdekken, ‘t Hazenpad kiezen of een bijenhotel maken.

Kom je 11 meiNet als in 2012 wordt de vogelkijkdag weer midden in een prachtig Texels vogelgebied georganiseerd, nabij De Robbenjager (en de vuurtoren) in De Cocksdorp. Het terrein is goed bereikbaar per fiets, auto (parkeren op het terrein bij de vuurtoren) of het openbaar vervoer (bus 29, Connexxion, richting De Cocksdorp).

Voor meer informatie over de Vogelkijkdag kijk op www.vogelinformatiecentrum.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog