www.boswachtersblog.nl/ Texel

Stapstenen in kreek door de Nederlanden op Texel

4 december 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel
(c) Staatsbosbeheer-Bart Witte
(c) Staatsbosbeheer-Bart Witte

Er zijn stapstenen in de kreek door de Nederlanden in De Muy gelegd vlak bij het Oorlogschip. Het wandelpad langs de Binnen Muy dat buiten het broedseizoen beschikbaar is was vlak bij het Slag door de Nederlanden regelmatig erg nat. Zelf voor een wandelpad in de categorie ruig, waar laarzen nodig kunnen zijn was het aan de natte kant. Door het pad iets te verleggen zijn laarzen minder vaak nodig. Daarvoor was wel een nieuwe oversteek over de kreek nodig. De stuw bij het bosje het Oorlogschip is nu dankzij medewerking van het waterschap voorzien van een aantal stapstenen. De kreek is zo te passeren voor voetgangers en het water.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Annemieke van Atteveldt, de Koog
    4 december 2013 om 22:37

    Goede oplossing, leuk om daar over te steken!
    Annemieke

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog