www.boswachtersblog.nl/ Texel

Vanaf morgen weer bramen plukken in Muy en Bollekamer Texel buiten de paden

31 augustus 2017 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Vanaf 1 september mag u in de natuurgebieden De Muy en Bollekamer op Texel ook buiten de paden lopen om bramen te plukken. Dit mag tot de laatste bramen eind oktober rijp zijn. In de andere delen van het Nationaal Park Duinen van Texel is het plukken van bramen alleen toegestaan als de bramen direct langs het wandelpad groeien.

De bramen in het Nationaal Park Duinen van Texel  buiten De Muy en Bollekamer zijn voor de vogels, die op hun reis naar het zuiden in de Texelse duinen komen bij tanken. Vooral lijsterachtigen als de Merel en de Koperwiek maken hier massaal gebruik van. De vlierbessen zijn ook in trek, vooral bij kleinere zangvogels zoals zwartkop en roodborst. In de rest van de terreinen van Staatsbosbeheer is bramen plukken toegestaan vanaf de paden of ander plekken waar u komen mag. Bramen en andere vruchten plukken mag alleen voor eigen gebruik in bescheiden hoeveelheden en zonder de stuiken of omgeving te beschadigen. Veel plezier.

boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog