www.boswachtersblog.nl/ Texel

Filmpje pakken: De Slufter op Texel; tijdens en na de Sinterklaasstorm 2013

13 december 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Tijdens de ‘Sinterklaasstorm’ vielen in 2013 storm en springvloed samen. Het zeewater kwam extreem hoog en dit was in De Slufter op Texel goed te merken. Vanaf het Vlak Zonder Naam in De Slufterbollen in het zuiden tot de Achtbunder in het noorden stond het hele Sluftersysteem vol zeewater. Veel mensen kwamen van dit bijzondere schouwspel genieten. Kitesurfers maakten op een bijzondere manier gebruik van het struingebied in De Slufter. Op 6 december ’s middags begin De Slufter weer leeg te stromen. Op 9 december is goed te zien hoe het gebied bij de monding van De Slufter is verbouwd. De afgedamde loop in het noorden is bijna volledig verzand. In het zuiden komt een rug van zand om de kop De Slufter binnen. Aan de vloedmerken is goed te zien tot hoe ver het zeewater kwam.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Texel island nature reserve and stormy weather | Dear Kitty. Some blog
    13 december 2013 om 19:51
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog