www.boswachtersblog.nl/ Texel

Slag achter De Geul op Texel is nu open, voor de avontuurlijke wandelaar

29 augustus 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

(c) Kees Geers
(c) Kees Geers

Een uitdagende wandeling door het Nationaal Park Duinen van Texel gaat over het Slag achter de Geul. Dit is één van de wandelpaden die Staatsbosbeheer buiten het broedseizoen extra aanbiedt. In deze grote lepelaarskolonie, ongeveer 450 paar en de grootste kolonie van Nederland, zijn nu net de laatste jongen uitgevlogen. Het pad loopt langs de rand van de Geulvallei deel door een wilgenbroekbos. Het pad is vochtig en soms zelfs echt nat. Het kronkelt en slingert tussen de bomen door en gaat een enkele over een omgevallen boom heen. Het pad groeit tijdens de broedseizoen goed dicht en de boswachters Marcel Tielemans en Glenn van Ginkel hadden er een hele klus aan het weer voor u open te maken. Tot 1 maart kunt u van hun werk profiteren, daarna krijgen de lepelaars en andere vogels hier weer rust en ruimte.
(c) Kees Geers
(c) Kees Geers

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog