www.boswachtersblog.nl/ Texel

Jonge duinen op strand van Texel, opgroeigebied bontbekplevieren

27 september 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel

IMG_0527
Op het brede strand zuidelijk van de Dam bij Eierland begint de natuurlijke duinvorming goed op gang te komen. Deze jonge duinen zijn voor jonge bontbekplevieren een goed opgroeigebied. Hun ouders broeden in de rand van de levende zeereep en vliegen zelf naar de waterlijn om voedsel te zoeken.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Piet van Noort
    27 september 2014 om 19:32

    Erik ik zag drie jaar geleden al een nieuwe duin rug ontstaan. Zulke plekken zijn veel beter dan een zandmotor die weer weg spoelt . Invoeren van integraal gestuurde kustverdediging naar het voorbeeld van de Eijerlandsedam kan veel natuur, milieu en heel wat miljoenen opleveren. Dit omdat er dan minder zand gesuppleerd hoeft! Onze kust kan natuurlijker sterker worden.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog