www.boswachtersblog.nl/ Texel

Struuners, Skarrelaars (IVN Texel) en Leeuwen uit Alkmaar, zagen, knippen en sjouwen er lustig op los tijdens de Natuurwerkdag

1 november 2014 Boswachter Erik van der Spek in Texel


In het Duinpark onderdeel van het Nationaal Park Duinen van Texel werkten vandaag 40 jeugdleden van IVN Texel (Struuners en Skarrelaars) en 20 leden van de Lions Alkmaar met andere vrijwilligers samen aan het verwijderen van opslag uit dit duingebied. Staatsbosbeheer is erg blij met deze hulp om het open duingebied tegen verbossing te beschermen en zo het leefgebied van onder andere heizijdebij en nachtzwaluw te behouden. Er is veel Amerikaanse vogelkers weggehaald. De jeugd heeft vooral de opslag van eerder afgezaagde bomen aangepakt en daarmee voorkomen dat hier weer bomen ontwikkelen die zaden krijgen waardoor er nieuwe bomen gaan groeien. De volwassen hebben grote vogelkersen aan de rand van het duin omgezaagd. Die krijgen volgend jaar geen bessen meer met zaden die door vogels het duin ingebracht worden.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog