www.boswachtersblog.nl/ Texel

Inloopavond inrichting natuurgebied Dorpzicht op Texel

30 januari 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

PERSBERICHT VAN DE PROVINCIE NOORD-HOLLAND

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Op donderdag 12 februari vindt een inloopavond plaats over de natuurontwikkeling in Dorpzicht. Dit natuurgebied ten oosten van De Cocksdorp krijgt de komende jaren een impuls, waardoor het leefgebied voor zeldzame orchideeën en weidevogels wordt versterkt. Ook wordt er een wandelroute aangelegd, om een ‘rondje Dorpzicht’ vanuit De Cocksdorp mogelijk te maken.

De bijeenkomst vindt plaats in Dorpshuis Het Eierlandschehuis, Klimpstraat 33 in De Cocksdorp. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 19.00 – 21.00 uur, zij kunnen ieder gewenst moment binnenlopen. Tijdens de inloopavond wordt het ontwerp dat voor de inrichting is gemaakt toegelicht door de provincie, Staatsbosbeheer, de gemeente, het Hoogheemraadschap, LTO Noord en ANV de Lieuw.

Dorpzicht wordt een natuurgebied van 144 hectare met bloemrijke graslanden waar zowel weidevogels als orchideeën en andere bijzondere planten van kunnen profiteren. Het gebied wordt zo ingericht dat de natuur volop tot z’n recht kan komen. Er komen schrale graslanden en er worden kreken gegraven waar een natuurlijke laagte in het landschap aanwezig is. Daarnaast dempen we diverse sloten, om het water in het gebied zo lang mogelijk vast te houden waardoor een meer natuurlijk waterregime ontstaat. Zo kan de gewenste natuur zich ontwikkelen.

Het ontwerp is gebaseerd op het enkele jaren geleden gemaakte plan voor dit gebied, waarin de reacties uit de omgeving zijn verwerkt. Dit plan is het afgelopen jaar geactualiseerd.

De inrichting van Dorpzicht maakt onderdeel uit van het programma Natuurontwikkeling Texel, waarmee de provincie, Hoogheemraadschap, gemeente, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, LTO en de Lieuw de natuur op Texel versterken. Meer informatie over de inrichting van Dorpzicht en de natuurontwikkeling op Texel is te vinden op www.noord-holland.nl/natuurtexel.

reageren

geef een reactie

  • W.H.Bos
    3 februari 2015 om 12:23
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog