www.boswachtersblog.nl/ Texel

Super Sunday Texel, zware 100km toertocht onder een winters zonnetje

8 februari 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel


Vandaag organiseerde Wielersport Texel de Super Sunday, een 100km lange ATB-tocht die behalve over veel akkers ook deels over terrein van Staatsbosbeheer gaat. Naast delen van de terreinfietsroute in De Dennen, fietspaden en pittige stukken strand mocht er deze keer ook op een aantal wandel en ruiterpaden gereden worden. Zo zaten delen van de ruiterpaden in het Krimbos, wandelpad door de Eierlandse Duinen naar P29, Slag door de Nederlanden, de route door De Slufter naar het strand, de Spoorbaan in De Seeting, Skillepaadje en enkel buurtweggetjes op de Hoge Berg in de route. Een enkele keer is een geringe afwijking van de route door deelnemers gezien en gecorrigeerd.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

 • Blewbird
  8 februari 2015 om 17:35

  Is vast een fijne activiteit geweest, maar ik vind het niet een goed idee om mountainbikers over wandelpaden te leiden, ook al is het voor een zogenaamde speciale gelegenheid. Het maakt de paden kapot en schept precedenten. Handhaving nadien wordt lastiger (‘Vorige week mocht het toch ook?’). Wandelpaden zijn (alleen) voor wandelaars.

  • Erik van der Spek Staatsbosbeheer Texel
   10 februari 2015 om 08:05

   De ‘slechten’hebben dat excuus niet nodig. De’goeden’eens iets speciaals ontnemen omdat er veel ‘slechten’zijn is niet redelijk. Wel beperken we deze extra’s vanwege te veel wangedrag, in de hoop op correctie via sociale controle uit de eigen gelederen. Om kans op schade aan paden te beperken is op het laatste moment gekeken waar aanpassing nodig is, hierbij is één stukje jammer genoeg over het hoofdgezien. Ook is gekeken op welk moment paden in de route zitten, aan het begin wanneer iedereen nog mee doet of tegen het eind wanneer het aantal al veel kleiner is.

  • Blewbird
   10 februari 2015 om 21:59

   Je moet het zelf weten:-). Ik vind het een beetje inconsequent en lastig uit te leggen aan wandelaars.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog