www.boswachtersblog.nl/ Texel

De Slufter op Texel na de storm

1 april 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel


Tijdens de storm gisteren liep De Slufter weer goed vol met water. Vandaag is veel van dit water alweer verdwenen, maar je moet nog wel erg je weg zoeken. Aan de andere kant is een bezoek daardoor nu extra aantrekkelijk, zeker ook voor kinderen. Gelukkig lijkt de hoeveelheid plastic die met het zeewater het gebied binnen is gekomen relatief beperkt. Het vloedmerk is nog steeds veel schoner dan voor de schoonmaakactie op 14 maart.

Vanwege de storm was ook de duiker onder het Slufterdijkje afgesloten. Wanneer de normale afsluiting, de suatiesluis niet zou werken dan moet de afsluiter van het Hoogheemraadschap het zeewater tegen houden. Zodra het peil in De Slufter lager staat dan in De Muy kan er nu weer water naar zee stromen en kunnen de driedoornige stekelbaarsjes uit zee naar het zoete water om er eieren te leggen.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Blewbird
    1 april 2015 om 19:14

    Wat is het daar toch geweldig!

  • Texel island nature reserve and stormy weather | Dear Kitty. Some blog
    1 april 2015 om 12:54

    […] Storm in the Slufter, March 2015: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog