www.boswachtersblog.nl/ Texel

Zeker 49 paar lepelaars in De Muy op Texel tijdens 1e ronde

13 mei 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

lepelaars Muy

Vandaag zijn voor de eerste keer dit jaar uit de lucht foto’s gemaakt om de lepelaars in de kolonies in het Nationaal Park Duinen van Texel te tellen. In de kolonie in De Muy zijn 49 nesten/paren geteld. Ook konden er drie nesten van blauwe reigers worden vastgesteld. Vorig jaar hebben hier 84 paar lepelaars gebroed. De eerste lepelaars hebben nu al grote jongen, maar er komen er ook nog steeds terug uit het zuiden. Eind van de maand tellen we nog een keer, door de foto’s goed te vergelijken kan dan een definitief aantal worden bepaald. De foto’s van De Geul moeten nog worden verwerkt.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Spoonbill, heron nests counted on Texel island | Dear Kitty. Some blog
    13 mei 2015 om 15:37

    […] Erik van der Spek reports today that for the first time this year, spoonbill nests in De Muy nature reserve on Texel island […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog