www.boswachtersblog.nl/ Texel

Storm belevenis in @de_Slufter @NPTexel, verjongd het duin en zorgt voor wat hinder in het bos

25 juli 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

De bijzondere zomerstorm van zaterdag 25 juli leverde een unieke kans voor veel Texel bezoekers om in hun vakantie eens mee te maken dat De Slufter goed vol zeewater staat en om de kracht van de wind te ervaren. Veel mensen kwamen naar het uitkijkpunt om deze belevenis te ervaren.Vanaf het strand is weer veel zand het duin ingewaaid, vooral bij het parkeerterrein bij de vuurtoren konden mensen goed ervaren hoe het is om gezandstraald te worden. Een gratis schrubbeurt.
In De Dennen zijn enkele bomen omgewaaid, waardoor twee woningen aan de Ploegelanderweg tijdelijk niet bereikbaar waren. Boswachter Aris Ellen, Rob Sier en Erik van der Spek hebben met hulp van buurman Kees Smit de weg weer vrijgemaakt. De wegen van Staatsbosbeheer in het bos waar auto’s op mogen rijden zijn gecontroleerd en vrijgemaakt.Morgen worden bomen die over andere paden liggen en loshangende takken in kaart gebracht, vanaf maandag worden die geruimd. Wanneer u ondanks het advies om het niet te doen toch het bos ingaat let dan goed op mogelijke afgebroken takken die naar beneden kunnen vallen

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog