www.boswachtersblog.nl/ Texel

Vervolg proef schapenbegrazing buurtweggetjes Hoge Berg

6 maart 2020 Boswachter Anna Sprenkeling in Texel

Als onderdeel van het project ''boeren, vissers en buitenlui'' start Staatsbosbeheer volgende week met het tweede deel van de proef met schapenbegrazing op de buurtweggetjes in het Hoge Berggebied. Deze keer wordt in samenwerking met familie Kikkert het Panoramawegje begraasd.

Het doel van de proef is om te verkennen of de cultuurhistorie van schapen die de paadjes begrazen weer teruggebracht kan worden: wat vinden mensen ervan, hoe gaat het logistiek en wat is het resultaat? De begrazing van het Hoge Bergweggetje vorig jaar verliep goed, we verkennen nu of de begrazing ook in deze tijd van het jaar een succes is.

Panoramawegje tijdelijk afgesloten

Het Panoramawegje (pad van Zuidhaffel achter de gemeentelijke begraafplaats langs naar de Schansweg) wordt in de week van 9 – 13 maart tijdelijk afgesloten. De begrazing op dit pad wordt in samenwerking met familie Kikkert uitgevoerd. Ter plekke plaatst Staatsbosbeheer een informatiebordje.

Boeren, vissers en buitenlui

Het boeren, vissers en buitenlui  project richt zich op het versterken van de kwaliteit van de Gouden Driehoek: het gebied gelegen tussen de haven van Oudeschild, fort De Schans en de top van de Hoge Berg. De verschillende deelprojecten zijn aan elkaar verbonden door de historische inwoner Leendert den Berger. De projecten worden mede mogelijk gemaakt door het Waddenfonds en STIFTexel.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog