www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Feest in het speelbos!

19 september 2019 Boswachter Lieke Verhoeven in Zuid-Holland

De ingang van het speelbos in de Balij ligt er fleurig bij!

Op woensdag 2 en vrijdag 4 oktober organiseren we feest in de speelbossen van De Balij en het Bieslandse bos, ter ere van de recente opknapbeurten. De feestjes zijn een bedankje voor de kinderen die vorig jaar hebben meegedacht voor over het nieuwe ontwerp, maar ook voor alle andere kinderen die de speelbossen willen ontdekken. Het werk was begin dit jaar al afgerond, en er is al veel gespeeld in de speelbossen. Toch wilden we er graag nog wat extra aandacht aan geven, en er is altijd reden voor een feestje, toch?

 

Vorig jaar hebben we samen met basisscholen uit de omgeving nagedacht over het opknappen van de speelbossen. We zijn toen met een aantal klassen naar buiten gegaan, en hebben de kinderen gevraagd hoe zij het speelbos graag zouden willen zien. Eerder schreef ik daar al een blog over. De gekste ideeën kwamen naar boven. Helaas hebben we niet alles kunnen uitvoeren, maar we zijn toch er trots en blij met het resultaat! Reden voor een feestje dus.

 

Terug naar de riddertijd

Op woensdag 2 oktober staat het speelbos van De Balij geheel in het thema van ridders en jonkvrouwen. In de ochtend komen kinderen van basisschool de Waterlelie uit Rokkeveen naar De Balij, zij hebben vorig jaar meegeholpen met het bedenken van nieuwe ideeën voor het speelbos.

In de middag is iedereen welkom van 13:00 tot 15:00 om een kijkje te komen nemen en op ontdekking te gaan door het vernieuwde speelbos. Het speelbos is bij aanleg al ingericht in het thema van de riddertijd, als knipoog naar de ridderorde die zich in de 11e eeuw gevestigd had in de regio. Op 2 oktober zitten overal in het bos ridders en jonkvrouwen verstopt. Kan jij ze allemaal vinden? De locatie is aan het eind van Kurkhout 100, Zoetermeer. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig, maar kom lekker op de fiets.

 

Expeditie Biesbush

Op vrijdag 4 oktober van 15:00 tot 17:00 is het feest in de Biesbush, het speelbos van het Bieslandse bos. Door middel van een kaart ga je op expeditie door het bos, op zoek naar de verschillende activiteiten. Het opgeknapte speelbos is groter dan voor de opknapbeurt, dus dit is je kans om op ontdekking te gaan over alle spannende boomstambruggen en stenen. De startlocatie is de entree van de Biesbush, aan het eind van de Bieslandseweg in Pijnacker. Kom op de fiets, in verband met beperkte parkeergelegenheid in de wijk.

 

 

Beide feestjes zijn gratis toegankelijk, en aanmelden is niet nodig. Denk aan kleding en schoenen die vies mogen worden.

Meer informatie over de speelbossen van Staatsbosbeheer vind je op de website.

Kwaliteitsimpuls

De opknapbeurt van de speelbossen is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Groenfonds van Dunea en Staatsbosbeheer en Landschapstafel Hof van Delfland.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog