www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

In gesprek over speelnatuur in het Abtswoudse bos

8 april 2022 Boswachter Lisa Wassenaar in Zuid-Holland

Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met gemeente Delft een inloopmarkt voor omwonenden, over speelnatuur in het Abtswoudse Bos. Op zaterdag 23 april 2022 van 10.00 tot 15.30 uur heten wij omwonenden en geïnteresseerden van harte welkom.

Je hoort ons er met regelmaat over: de kwaliteitsimpuls in het Abtswoudse bos. Met subsidie vanuit provincie Zuid-Holland willen wij (Staatsbosbeheer) de recreatieve voorzieningen en de biodiversiteit in het Abtswoudse bos verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan bloesemrijke bomen, routes en speelnatuur.

Na de bewonersavond van 27 oktober jl., over de kwaliteitsimpuls, is er een Bewonersinitiatief gestart door omwonenden die hun zorgen hebben geuit over het schetsontwerp van het speelbos aan de Willem Dreeslaan. Na verschillende gesprekken met de kerngroep van dit initiatief is een nieuwe bijeenkomst gepland om het onderwerp speelnatuur meer aandacht te geven. Op 23 april willen wij graag in gesprek met omwonenden en geïnteresseerden over de mogelijkheden voor speelnatuur in het Abtswoudse Bos en de thema’s die hier mee verbonden zijn, zoals landschap, biodiversiteit en actief bewegen. Door middel van een markt-achtige setting hopen wij beter te kunnen aansluiten op de wens van meer tijd voor gesprekken omwonenden.

Aanpassing naam “speelbos”

Staatsbosbeheer hanteert de term speelbos voor speelnatuur. Speelnatuur zijn plekken die wij speciaal voor spelen in de natuur inrichten. In dit specifieke geval, voor Abtswoudse bos, kunnen wij beter spreken van een speelpolder of speelweide dan van een speelbos. Wij willen immers de openheid van het gebied behouden. Daarom communiceren wij vanaf heden over de term speelnatuur.

Programma

De inloopmarkt is gedurende de dag vrij te bezoeken. Op gezette tijden is het mogelijk om mee te lopen met de wandelexcursie, begeleid door Boswachter Lisa en loopt er een vertegenwoordiger van het bewonersinitiatief mee. Tijdens de excursie lopen we langs locaties die potentie hebben voor speelnatuur en wordt er uitleg gegeven over alle vraagstukken die ontstaan bij de aanleg ervan. Per excursie kunnen circa 10 mensen meelopen.

Bij de inloopmarkt is informatie beschikbaar over de kwaliteitsimpuls in het Abtswoudse Bos. Bij de aanwezige kraampjes is informatie aanwezig en kan je in gesprek met o.a. de ontwerper en de projectleider.

Locatie

De inloopmarkt is te vinden op het recreatieveldje langs de Willem Dreeslaan (zie onderstaande afbeelding). Wij verwachten geen extra auto verkeer. Mocht je toch met de auto komen, parkeer deze dan op de daarvoor bestemde parkeerplaats bij Vitesse Delft.

Wij maken bij beide informatiepunten een fietsparkeerplek, zodat andere recreanten geen overlast ervaren. De locatie zal op de dag zelf worden aangegeven.

Wandelaars worden opgevangen bij alle twee de informatiepunten waar medewerkers van Staatsbosbeheer je verwelkomen met een drankje en wat lekkers.

Goed voorbereid op stap

Wij verwachten vele ideeën deze dag te ontvangen. Maar hoe kan je als bezoeker optimaal gebruik maken van de inloopmarkt? Wij hebben een paar tips op een rijtje gezet:

Tips voor een goede voorbereiding op een rijtje (klik op de afbeelding).

Meer weten?

Met bovenstaande hopen wij iedereen van voldoende informatie te hebben voorzien. Alle documenten en essentiële informatie is terug te vinden op onze website. In de posterpanelen in het Abtswoudse bos zijn posters geplaatst met de uitnodiging. Er is een persbericht naar de media verzonden en de direct omwonenden kunnen een fysieke brief verwachten. De brief wordt door het Bewonersinitiatief bezorgd.

Je kunt op de hoogte blijven van het gebied door je aan te melden voor de maillijst. Dit doe je door een mail te sturen naar hofvandelfland@staatsbosbeheer.nl met in het onderwerp “maillijst Abtswoudse bos”. Zodra wij een bericht beschikbaar hebben over het gebied ontvang je een mail.

Social media

Wij zijn te vinden op social media via FacebookInstagram en Youtube.

Eerdere verschenen blogs met dit onderwerp:

Kwaliteitsimpuls Hof van Delfland

Geslaagde bewonersavond ‘Kwaliteitsimpuls Abtswoudse Bos’

Kwaliteitsimpuls Abtswoudse Bos Dit moet je weten

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog