www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

De Natuurschuur: bijna klaar voor de kerstvakantie

4 dagen geleden Eilandmeisje in Terschelling

Een eilandtip van Eilandmeisje voor tijdens de kerstvakantie: de Verhalen-Kerst-Natuurschuur! Een fijne, gemoedelijke plek om een middag te vertoeven. De voorbereidingen zijn in volle gang en op vrijdag 21 dec om 20.00 uur is de opening. Dat is ook dé dag van de winterequinox. De wat? Lees verder in deze blog en we zien je graag de 21ste!

lees meer

Wat je zeker kunt zien vanaf Dark Sky Park De Boschplaat

16 november 2018 Eilandmeisje in Terschelling

Ben jij een steenbok, waterman of vissen? Trek er dan een avond op uit om je eigen sterrenbeeld te ontdekken aan de hemel. Je eigen sterrenbeeld is namelijk ongeveer vijf maanden voor en zeven maanden na je verjaardag te zien.

lees meer

Terugblik op geslaagde Boschplaatexpeditie 2018

14 september 2018 Boswachter Hessel Hek in Terschelling

Terugblik op de Boschplaatexpeditie 2018 georganiseerd door Staatsbosbeheer Terschelling.

lees meer

Op expeditie De Boschplaat: slaapzak mee!

7 september 2018 Eilandmeisje in Terschelling

“De Boschplaat is een bijzonder natuurgebied. Zó bijzonder zelfs dat professor dr. Simon Schijnspurrie, van de universiteit van Weggeweest er een expeditiecentrum begint. De onderzoeken zijn in volle gang. Er is echter een probleempje: Professor dr. Schijnspurrie komt er in zijn eentje niet uit. Er is teveel werk en het moet allemaal op tijd af! Na nachten lang piekeren, komt hij tot de conclusie dat hij hulp nodig heeft.”

lees meer

Open monumenten dag: eendenkooien op Terschelling

31 augustus 2018 Boswachter Remi in Terschelling

Drie eendenkooien op Terschelling zijn op 8 september opengesteld, tijdens de open monumenten dagen. De Jan Willemskooi, de Rimkeskooi en de Hoornerkooi.

lees meer

Bontbekplezier op de Noordsvaarder!

1 augustus 2018 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Het lijkt een goed broedseizoen te zijn voor de bontbekplevieren op de Noordsvaarder. Een aantal heeft zelfs voor de tweede maal jongen.

lees meer

Hooien op de Boschplaat

26 juli 2018 Boswachter Iris de Boer in Terschelling
Maaien op de Boschplaat

Het is even een vreemd gezicht als je vanuit het westen aan komt lopen over het pad onder langs de stuifdijk. Een groene en een rode tractor rijden over de eindeloze vlakte van de Boschplaat. Er wordt gemaaid. Tientallen balen hooi komen er vanaf, die verdeeld worden over acht boeren op het eiland. Net als in 1976 en begin jaren 80. Ook toen was er zo’n warme en droge zomer. De graslanden in de polder, de bermen, de dijk… het kleurde naar horen zeggen net zo goudgeel als nu.

lees meer

Dingen die je gaat ontdekken tijdens de excursie De Boschplaat

2 juli 2018 Eilandmeisje in Terschelling
Gids van Staatsbosbeheer, Irma in een cranberryveld

Het is een prachtig uitzicht vanaf het Jan Thijssenduin: verschillende typen landschappen – wad, stuivende duinen, heide, strand, kwelder en polder – samen een geheel vormend. Het beleven van dit landschap, hierboven op het duin -turend met het blote oog of door de verrekijker die ter plekke aanwezig is – is ook letterlijk het hoogtepunt van de excursie. De gedegen kennis van het gebied, waarvan boswachter-gids Irma Smit je onderweg deelgenoot maakte, kabbelt nog na in je hoofd. Excursie De Boschplaat: een ontdekkingstocht met de zintuigen.

lees meer

Rondje eiland maken

16 juni 2018 Eilandmeisje in Terschelling

Soms is onderzoek eerst nodig voordat een maatregel kan worden toegepast. Daarvoor kunnen quickscans de boswachters van Staatsbosbeheer helpen. Maar wat is het? En wat kun je ermee? Lees het in de gastblog van Eilandmeisje.

lees meer

Een dag in ’t veld

23 mei 2018 Boswachter Anno Smit in Terschelling

Vandaag ga ik samen met Berber op pad onder leiding van Leo voor een BMP ronde. BMP betekent broedvogelmonitoring project,we gaan op basis van geluid en zicht in een zestal rondes verdeeld over tien weken bepalen waar de vogels broeden. Deze voeren we in en na alle rondes krijgen we een mooi beeld van de stand van zaken in een bepaald gebied op het eiland.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog