www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Een den is leuk, maar duin moet duin blijven.

3 dagen geleden Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
dennen uit duin verwijderen

Al jaren zijn we op verschillende plekken op verschillende manieren bezig om de verruiging en verbossing van de duinen tegen te gaan. Begrazing is een mooi voorbeeld, maar ook met groepen een duinvallei vrij zagen van dennen behoort tot de mogelijkheden.

lees meer

Ze zijn er al weer, Soay lammetjes in het begrazings gebied op Vlieland.

21 januari 2019 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Soay lammetjes 2019

Begin dit jaar ontdekte collega Pieter Schaper het eerste Soay lammetje van dit jaar. Nu zijn er al meer dan 10. Net als vorig jaar zijn ze er weer vroeg bij. Deze taaie rakkers redden zich prima in de groep. Het springt en huppelt door het duin en ze hebben geen last van de kou dank zij hun dikke wollen vacht.

lees meer

Nog meer troep van de MSCZOE; collega’s Flevoland hielpen een dag mee opruimen.

16 januari 2019 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
starndschoonmaken

Vorige week ontdekten we veel troep in het begrazingsgebied. Met name witte lappen verpakkingsmateriaal afkomstig uit de containers die op 2 januari jl van de MSC ZOE vielen.
Ook in de zeereep veel verwaaid afval. Gelukkig waren er genoeg collega’s van de wal die een dag mee wilden helpen om ook die rotzooi op te ruimen.

lees meer

Wat daar ligt, dat hoort daar niet; strand vol spul uit containers.

8 januari 2019 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
troep op het strand

Aanvankelijk leuk en grappig, voor elke jutter wat wils vorige week op het strand. Op de foto ziet het er nog kunstzinnig uit ook. Maar de dagen erna veranderde mijn gevoel hierover toch ook wel in ongeloof en verbijstering over zoveel troep, piepschuim, verpakkingsmateriaal

lees meer

Op naar het nieuwe jaar!

23 december 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
zonsopkomst

Het oude jaar is bijna voorbij en we kijken uit naar 2019. De natuur heeft geen idee van Kerst en oud en nieuw jaar. Eb en vloed, wind, temperatuur, regen en zon daar reageert de natuur dan weer wel op

lees meer

Vogel van het jaar 2019 is… de wulp.

20 december 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
wulpen foto Robert Pater

Komend jaar is het jaar van de wulp. Je weet wel, die wijst met z’n snavel naar z’n gulp. Een prachtig grote vogel die met de kromme snavel bijvoorbeeld heel goed in de gang van een wadpier kan komen. Het geluid wat deze vogel maakt is onmiskenbaar. Een jubelend geluid. Vooral bij mistig weer goed te horen. Ze leven op het Wad en in weilanden

lees meer

WAUW! Collega Amanda Lijnema voor de derde keer Nederlands kampioen Bosarbeid!

20 november 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Nederlands kampioen bosarbeid

Het was weer spannend, voor de derde maal op rij de kampioenstitel Bosarbeid verdedigen, maar Amanda fikste het weer. Ja… dat vinden wij knap.

lees meer

Olivier en vrijwilligers waren de helden van de natuurwerkdag op Vlieland!

6 november 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
natuurwerkdag 2018

Afgelopen zaterdag werd er weer hard gewerkt nabij de Afloop. De Natuurwerkdag op Vlieland met mooi weer erbij. De groep was niet groot, maar de aanwezigen gingen flink aan de slag om bomen te verwijderen uit het duin. Hierbij werden ze geholpen door Arne Rollingswier van manege de Seeruyter en Olivier een stoer Vlaams paard.

lees meer

Feest! Borstbeeld van boswachter Anke is onthuld!

1 november 2018 boswachterjulia in Vlieland

Afgelopen zondag is het borstbeeld van collega Anke Bruin in Heerenveen onthuld, samen met de andere vijf gebeeldhouwde portretten van de Vrouwen van Friesland.

lees meer

Joehoe, doe je mee met de natuurwerkdag op 3 november?

18 oktober 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
vlag natuurwerkdag

Zaterdag 3 november is het weer zover. Duizenden vrijwilligers gaan die dag aan de slag in de natuur. De landelijke natuurwerkdag… Vlieland doet al jaren mee en natuurlijk dit jaar ook weer. Samen een klus aanpakken, Vlieland weer wat mooier maken.. doe je mee?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog