www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

WAUW! Collega Amanda Lijnema voor de derde keer Nederlands kampioen Bosarbeid!

20 november 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Nederlands kampioen bosarbeid

Het was weer spannend, voor de derde maal op rij de kampioenstitel Bosarbeid verdedigen, maar Amanda fikste het weer. Ja… dat vinden wij knap.

lees meer

Olivier en vrijwilligers waren de helden van de natuurwerkdag op Vlieland!

6 november 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
natuurwerkdag 2018

Afgelopen zaterdag werd er weer hard gewerkt nabij de Afloop. De Natuurwerkdag op Vlieland met mooi weer erbij. De groep was niet groot, maar de aanwezigen gingen flink aan de slag om bomen te verwijderen uit het duin. Hierbij werden ze geholpen door Arne Rollingswier van manege de Seeruyter en Olivier een stoer Vlaams paard.

lees meer

Feest! Borstbeeld van boswachter Anke is onthuld!

1 november 2018 boswachterjulia in Vlieland

Afgelopen zondag is het borstbeeld van collega Anke Bruin in Heerenveen onthuld, samen met de andere vijf gebeeldhouwde portretten van de Vrouwen van Friesland.

lees meer

Joehoe, doe je mee met de natuurwerkdag op 3 november?

18 oktober 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
vlag natuurwerkdag

Zaterdag 3 november is het weer zover. Duizenden vrijwilligers gaan die dag aan de slag in de natuur. De landelijke natuurwerkdag… Vlieland doet al jaren mee en natuurlijk dit jaar ook weer. Samen een klus aanpakken, Vlieland weer wat mooier maken.. doe je mee?

lees meer

Collega Amanda was op pad met onze onmisbare vrijwilligers

2 oktober 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
uitstapje vrijwilligers 2018

Onze collega Amanda Lijnema organiseerde vorige week een leuk uitje voor onze vrijwilligers. Wij zijn hartstikke blij met onze vrijwilligers en daarom was het tijd voor een ‘dagje op pad met elkaar’. Er werd een bezoek gebracht aan It Fryske Gea in Eernewoude.

lees meer

Veilig leren zagen in drie dagen; eerste groep Vlielander houtzagers zijn geslaagd!

25 september 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
houtzaagcursus Vlieland

Afgelopen week heeft de eerste groep Vlielander houtzagers 3 dagen een cursus ‘veilig zagen met de motorzaag’ gehad en ze zijn allemaal geslaagd.
De cursus werd gegeven door Mark Hullegie, verbonden aan Helicon Velp. De komende maanden zal de rest van de houtzagers deze cursus ook gaan volgen. Zonder geldig certificaat mag er niet gezaagd worden.

lees meer

In overleg kan er veel, maar niet alles.

6 september 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
lunch

Wat mag er wel en wat mag er niet in de natuur van Vlieland en waar kan iets wel en waar niet. Diverse ondernemers komen regelmatig bij ons langs om ‘iets’ in de natuur te organiseren. Dat varieert van een trouwlocatie met 200 personen tot spooktocht voor een klein groepje. Sinds een paar maanden werken we nu met een zogenaamde recreatiezoneringskaart. En dan blijkt dat er best veel mogelijk is, maar niet alles.

lees meer

The Last Great Update!

2 september 2018 boswachterjulia in Vlieland

Into The Great Wide Open loopt alweer op haar einde. Het spetterende festival was weer een groot succes!

lees meer

The Great Update, dag 2!

31 augustus 2018 boswachterjulia in Vlieland

Het is weer zover! De tweede dag van Into The Great Wide Open is een feit. Ook vandaag was het weer reuze gezellig op het kampeerterrein en op het festivalterrein.

lees meer

The Great Update, Het is begonnen!

30 augustus 2018 boswachterjulia in Vlieland

Vandaag is de officiële start van het festival, dit is op het eiland goed te merken. In het oosten van Vlieland komen alle enthousiaste en vrolijke festivalgangers aan en op kampeerterrein Lange Paal druppelen de velden vol, dit vinden wij ontzettend gezellig!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog