www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Otter ontdekt beekdal Koningsdiep.

7 december 2014 Boswachter Roel Vriesema in Fryslân

IMG-20141207-WA0000Ondanks teleurstellende berichten over otters die verkeersslachtoffer worden blijkt  dat de otter volop actief is in Fryslân. Bij het Koningsdiep tussen Wijnjewoude en Bakkeveen werden nieuwe spraints( poep) van de otter gevonden dus een teken dat de otter hier daadwerkelijk aanwezig is. Het beekdal het Koningsdiep is een van de beekdalen in Fryslân waar veel gedaan wordt aan natuurverbetering. In natuurgebieden rond Bakkeveen, van Oordtsmersken en het Wijnjeterperschar, allen gelegen aan het Koningsdiep, hebben onlangs verschillende terrein inrichtingen plaats gevonden om de waterhuishouding te verbeteren. Momenteel wordt druk gewerkt aan de inrichting van 50 ha nieuwe natuur in de Poasen tussen Beetsterzwaag en Olterterp. Op foto 1 een spraint naast de keutel van de vos. (foto’s Harry Bosma) IMG-20141207-WA0001

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog