www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Dieren sparen met de Perfect Earth Animal app op Elswout

7 april 2021 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Op de blauwe en rode route van Staatsbosbeheer op Buitenplaats Elswout, in Overveen zijn digitale dieren verstopt. Al wandelend met een telefoon met de gratis Perfect Earth Animal app kun je ze sparen. Perfect Earth en Staatsbosbeheer werken samen om kinderen en hun ouders te stimuleren om al wandelend de natuur te ontdekken.

Het werkt heel eenvoudig. Thuis zet je de gratis app op je telefoon. Bij de start van de route open je de app en ga je aan de wandel. Komt een speler binnen 50 meter van een verstopte dierenkaart, dan wordt de dierenkaart automatisch toegevoegd aan de collectie op je telefoon. Op de dierenkaarten staan leuke weetjes over de dieren. Alle dieren die je in de app vindt leven daadwerkelijk op Elswout. Blijf dus goed om je heen kijken, want misschien zie je ze wel in het echt.

Daarbij is het heel belangrijk dat je op de paden blijft en je afval mee naar huis neemt. Zo blijft de boommarter, groene specht, ree en 26 andere dieren die je in de app vindt zicht hier thuis voelen.

Niet alleen in op Elswout zijn dierenkaarten verstopt. Door heel Nederland kun je ze vinden. Op een landkaart in de app kan een speler ontdekken waar de dierenkaarten zich bevinden. De app is beschikbaar via de App Store en Google Play.

Kinderen zijn gek op dieren en op verzamelen. Bovendien zijn ze zeer bekend met het gebruik van digitale media. De app kan een goede motivatie zijn voor kinderen om vaker de natuur te beleven, samen met hun ouders. Het op jonge leeftijd stimuleren om de natuur in te gaan draagt op latere leeftijd bij aan het bewust zijn van Nederlandse unieke natuur. Het spel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar.

Kijk voor meer informatie op de website van Staatsbosbeheer.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog