www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Elswout gaat stap voor stap weer open

19 juli 2023 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

De storm Poly richtte een ravage aan op buitenplaats Elswout. Boswachters en aannemers zijn de druk bezig geweest met het vrij maken van de wandelpaden en hebben gevaarlijke takken en bomen opgeruimd. Vanaf donderdag 20 juli is een deel van het bos van Elswout weer toegankelijk voor bezoekers.

De omgewaaide bomen liggen gestapeld langs de wandelpaden. In de komende maanden worden de stammen en takkenhopen opgeruimd. Voor Staatsbosbeheer is het nu prioriteit om de paden weer veilig toegankelijk te maken zodat bezoekers weer op Elswout kunnen wandelen. Takken en stammen worden later afgevoerd en vervolgens worden de wandelpaden hersteld.

Aannemer ruimt boomstam op die over watergang is gevallen

In sommige stukken bos moet nog verder onderzoek gedaan worden naar de veiligheid van bomen of moeten paden nog worden vrijgemaakt. Ontoegankelijke paden blijven afgezet met lint en hekken. Voor alle paden geldt: een bos is nooit helemaal veilig, hoe goed we ook controleren, er kunnen nog takken afbreken en naar beneden komen.

Crowdfunding voor openstellen van Elswout

De schade op Elswout was enorm. Op 12 juli startte Staatsbosbeheer samen met het Buitenfonds een crowdfunding om Elswout weer open te stellen. Dit leverde in een week tijd meer dan €14.500 euro op. ‘’Dit is geweldig, met al deze bijdrages kunnen we Elswout voor iedereen zo snel mogelijk weer toegankelijk maken.’’ zegt boswachter Rien de Vries. Met de op te halen €25.0000 worden aannemers ingehuurd met een kraan of hoogwerker, paden hersteld en hout afgevoerd. Met het opgehaalde bedrag kan de schade worden hersteld en de buitenplaats weer veilig worden opengesteld. Ook het Koepad, een fietspad in de buurt van Elswout kan dan worden hersteld. Herstel van de aangetaste lanen is voor een later moment. ‘’Alle beetjes helpen om Elswout weer te kunnen openstellen en de schade te herstellen.’’ zegt boswachter Rien de Vries. Doneren kan via www.buitenfonds.nl

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog