www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Kom een dagje in de natuur werken samen met de boswachter!

27 oktober 2016 Boswachter Louwra Postma in Noord-Holland

foto Mark Kras

Geniet jij ook zo van de natuur bij jou in de buurt en wil je graag een keer iets terug doen? Dat kan op zaterdag 5 november tijdens de landelijke Natuurwerkdag. Op deze dag werken de boswachters van Staatsbosbeheer graag met jou samen in de natuur op verschillende locaties!

Egelhuisjes maken in de Venneperhout 
De Venneperhout is een jong bosgebied aan de rand van Nieuw-Vennep. Het bos biedt voor veel mensen de mogelijkheid om heerlijk te recreëren. Ook voelen steeds meer dieren zich thuis in de Venneperhout. Tijdens de Natuurwerkdag mogen kinderen de boswachter helpen met het maken van schuilplaatsen voor egels en roodborstjes die deze dieren kunnen gebruiken om te overwinteren. Volwassenen mogen snoei- en zaagwerkzaamheden verrichten langs de paden om het gebied goed toegankelijk te houden voor publiek. Verder gaan we de trap op de heuvel herstellen en overige beheerwerkzaamheden uitvoeren. Aanmelden en meer informatie: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/venneperhout

ringslang-mark-kras
Foto Mark Kras

In actie voor de ringslang in het Diemerbos
Het Diemerbos is een aantrekkelijk leefgebied voor ringslangen. De populatie
neemt jaarlijks toe en is inmiddels één van de grootste in Nederland. Om de ringslangpopulatie goed in de gaten te kunnen houden mogen kinderen de boswachter helpen met eierresten tellen, zodat we kunnen zien hoeveel ringslangen er dit jaar bij zijn gekomen. Volwassenen mogen helpen met verschillende beheerwerkzaamheden in de moeraslandjes om het gebied aantrekkelijker te maken voor ringslangen en andere dieren.
Aanmelden en meer informatie: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/diemerbos

20161021_141448_resizedWerk mee op de historische buitenplaats Elswout
Elswout is een prachtige buitenplaats, aangelegd in de 17e eeuw. Het ‘grote huis’ is centraal gelegen op de buitenplaats en wordt omringd door weiden en bossen in Engelse stijl. Op de Natuurwerkdag mag je de boswachter helpen een aantal historische paden herstellen, waardoor bezoekers meer kunnen genieten van hun wandeling over Elswout. Ook  gaan we Esdoorns verwijderen, zodat andere boomsoorten meer kans krijgen om zich te ontwikkelen. Aanmelden en meer informatie:  https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/landgoed-elswout

Kom jij ook?
Het zou geweldig zijn als jij ons komt helpen tijdens de Natuurwerkdag. Samen zorgen we ervoor dat we kunnen blijven genieten van de natuur!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog