www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Weer wandelen met Pinksteren in het Guisveld

21 februari 2019 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Wandelen over water 2019

Kom dit jaar weer naar 'Wandelen over water' in het Guisveld.

Tijdens Pinksteren, op zondag 9 juni en maandag 10 juni, kun je weer als vanouds wandelen in natuurgebied het Guisveld. Vorig jaar kon in verband met het vergunningstraject het jaarlijkse evenement niet doorgaan. Het evenement bleek uiteindelijk vergunningsvrij en mag dus weer plaatsvinden.

Al ruim 20 jaar

Staatsbosbeheer organiseert het unieke wandelevenement ‘Wandelen over water’ al sinds 1997 in het Guisveld. Slechts twee dagen per jaar mogen bezoekers over het speciaal gemaaide pad, dat vanaf de achterkant van station Wormerveer te bereiken is. Tijdens de wandeling leer je van alles over de planten en de dieren die in het veenweidegebied voorkomen en kan je daadwerkelijk wandelen over water!

Wandelen en varen

Vorig jaar was het enkel mogelijk om een vaartocht te doen. Dit werd door de bezoekers zeer gewaardeerd en daarom zullen we ook dit jaar weer enkele vaartochten organiseren. Deze kun je voor €5,- p.p. boeken op www.staatsbosbeheer.nl/pinksterenguisveld. De wandeling blijft gratis voor alle bezoekers!

Kriebelbeestjes

Dit jaar staan de ‘kriebelbeestjes’ centraal en kom je erachter welke diertjes je allemaal kunt vinden in het veld! Op zondag 9 juni is het pad al om 06.00 uur open. Speciaal voor de rustzoekers ervaar je het veld dan op het mooiste moment. Als je goed luistert kun je zelfs de roep van de zeldzame roerdomp horen. De vrijwilligers van de Vogelwacht Zaanstreek staan ook weer beide dagen klaar met hun joekels van telescoopkijkers middenin het veld. Om 16.00 uur sluit het wandelpad.

Op maandag 10 juni is het wandelpad tussen 09.00 en 16.00 uur geopend. Neem vooral ook de kinderen mee, want er zijn dan extra activiteiten. Zo kunnen de kinderen halverwege de route waterbeestjes vangen met een schepnetje in de sloot. De gevangen beestjes worden onderzocht en alle vragen worden beantwoord door het NME Zaanstad. Sowieso is de tocht leuk voor kinderen, want onderweg krijgen ze de ene na de andere uitdagende vraag en leren zo spelenderwijs over de natuur. Nabij het eindpunt kunnen ze ook nog hun eigen insectenhotel knutselen. Zet het dus alvast in je agenda!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog