www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Restauratie Boerderij Elswout officieel gestart

22 september 2017 Boswachter Jan van Assema in Noord-Holland

Gedeputeerde van der Hoek, Wethouder Kruijswijk en divisiedirecteur Lever geven startsein voor de restauratie

Gedeputeerde van de Provincie- Noord Holland, dhr. J. van der Hoek en wethouder van de
Gemeente Bloemendaal, dhr. R. Kruijswijk hebben op donderdag 21 september de openingshandeling verricht, waarmee de restauratie van de boerderij op Elswout officieel van start is gegaan.

De vaste bezoekers van Elswout kan het niet zijn ontgaan, sinds enkele weken staat de boerderij weer in de steigers. Nadat eerder de voorkant werd gerestaureerd is nu de achterzijde aan de beurt. Dankzij een subsidie van Provincie Noord-Holland en een eigen bijdrage van Staatsbosbeheer wordt de buitenkant van het stalgedeelte hersteld en worden dak en ramen geïsoleerd. Met de restauratie zijn we weer een stap dichterbij een nieuwe bestemming voor dit prachtige gebouw.

Na de onthulling van het projectbord kregen de genodigden een rondleiding door de boerderij, waarbij de aannemer tekst en uitleg gaf over de restauratie.  Gedeputeerde van der Hoek mocht een pen gat verbinding in elkaar mocht zetten.

Gedeputeerde van der Hoek maakt pen gat verbinding

Als de huidige restauratie voltooid is, ligt de weg vrij om het gebouw een nieuwe bestemming te  geven. Eén die niet alleen de boerderij weer tot leven brengt maar die ook de beleving en maatschappelijk waarde van Elswout vergroot. Op deze manier blijven we Elswout doorontwikkelen en wordt er weer een nieuwe laag aan de rijke historie van de buitenplaats toegevoegd.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog