www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Staatsbosbeheer deelt a.s. zaterdag bomen en struiken uit

30 maart 2022 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Staatsbosbeheer deelt a.s. zaterdag ‘boomboeketjes’ uit met vijf verschillende soorten bomen en struiken: eik, els, vlierbes, gele kornoelje en meidoorn. Het is overgebleven plantsoen waarvan Staatsbosbeheer hoopt dat bewoners van de regio Kennemerland bereid zijn het te planten in tuin, buurt of om een schooltuin mee te vergroenen. Met een vrije donatie draag je mee bij aan de folly's op Buitenplaats Elswout.

De bomen en struiken uit de ‘boomboeketjes’ zijn soorten die van oorsprong in Nederland voorkomen en afkomstig uit speciaal geselecteerde kwekerijen. Door bomen en struiken in je omgeving te planten, draag je bij aan (lokale) biodiversiteit en verkoeling tijdens hete zomers. Bovendien houden bomen CO² vast en creëer je schuil- en nestgelegenheid voor vogels en insecten.

Vrije donatie

Staatsbosbeheer vraagt een vrije donatie voor de ‘boomboeketjes’. De buitenplaats herbergt negen folly’s -bouwwerkjes uit eind 18de tot begin 19de eeuw, die sterk tot de verbeelding spreken- en die zijn toe aan restauratie. Mede door de folly’s is Buitenplaats Elswout één van de best bewaarde buitenplaatsen van Nederland. Door een donatie aan het Buitenfonds voor een ‘boomboeket’ draag je bij aan het behoud van deze bijzondere bouwwerkjes.

Ophaaldag

Aanstaande zaterdag 2 april staat de boswachter klaar en kun je tussen 10:00- 14:00 een ‘boomboeket’ ophalen op de parkeerplaats van Buitenplaats Elswout, Elswoutslaan 14 te Overveen. Een donatie kan terplekke gedaan worden doormiddel van een Tikkie of overmaken via Ideal. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er liggen 200 boomboeketjes klaar en op is op!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog