www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Theatergroep LAVA en Open Monumentendag op Buitenplaats Elswout

6 september 2021 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

In september cultuurmaand staan er mooie activiteiten op het programma rond de monumentale Modelboerderij van Buitenplaats Elswout. Twee lange weekenden speelt het Haarlemse theatercollectief TG LAVA de voorstelling ‘VAN DE MELKBOER’ in de voortuin van de Modelboerderij van Elswout. De binnenkant van de unieke boerderij is te bezoeken tijdens open monumentendag op 12 september door middel van rondleidingen met de boswachter.

Van de Melkboer

TG Lava is een theater collectief wat geschiedenis, cultuur en actualiteit bind in een heroïsch, komisch en ontroerend verhaal. In 2019 speelde zij op de monsterbaan van Elswout de theatervoorstelling VISWIJF over de vissersvrouwen die van Zandvoort via Elswout naar de vismarkt in Haarlem liepen. Dit keer keren ze 9 t/m 12 en 16 t/m 19 september terug voor de modelboerderij met een verhaal over drie halfzussen, een 9 meter lange SRVwagen en een ‘erfenis’ waar ze mee moeten dealen. Hoe moet je vooruit als alles ineens op z’n kop staat? Terug naar het oude gaat niet meer, maar wat is dan het ‘nieuwe normaal?’ Het belooft snel, hilarisch, doldwaas en ontroerend te worden zoals we dat van ze kennen. Kaarten zijn verkrijgbaar via tglava.nl.

 

Modelboerderij

Elswout telt vele monumenten waaronder de Modelboerderij. Tijdens Open Monumentendag op 12 september stelt Staatsbosbeheer in samenwerking met Comité Bloemendaal de boerderij uit 1884 open voor publiek. Samen met de boswachter vinden er vijf rondleidingen plaats in en rond de boerderij. Aan de hand van de verhalen van de familie die de boerderij jaren draaiende gehouden heeft neemt de boswachter je mee terug in de tijd van melkflessen, ijskasten en het roodbond vee. De excursies zijn gratis maar aanmelden is verplicht via onze website. Naast deze excursies geven onze gidsen 2 keer per maand de excursie Ontdek Buitenplaats Elswout, ook deze zijn te vinden op onze website.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog