www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Doktersbezoek voor de geiten

30 augustus 2011 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Het afgelopen jaar is Q-koorts bij geiten geregeld in het nieuws geweest. Ook hier op Terschelling is dit niet aan ons voorbij gegaan. Alle geiten zijn ingeënt tegen de ziekte.

Vorige week waren de 10 jonge geitjes aan de beurt die begin dit jaar geboren zijn. Om ze te kunnen inenten moesten ze eerst gevangen worden. Hiervoor is een tijdelijke kraal opgezet waar de dieren langzaam aan hebben kunnen wennen. Met bix zijn ze iedere keer weer in de kraal gelokt. Uiteindelijk lukte het “geitenfluisteraar” Rein Jan om alle dieren in één keer in de kraal te krijgen. Maaike heeft daarna samen met de dierenarts alle geitjes een prikkie gegeven.

Jammer genoeg is vorige week ook een geit door een hond gepakt. Samen met drie anderen was ze uit het raster gejaagd. Ze leeft gelukkig nog en loopt op dit moment nog wat stijf. Eten doet ze wel, een goed teken! Wel is dit een goed voorbeeld van wat een loslopende hond in uiterste gevallen kan veroorzaken, we vragen daarom hondenbezitters hun hond in de duinen echt aan te lijnen om dit soort voorvallen en verstoring van vogels, reeën en ander wild te voorkomen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog