www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Gemeenteraad Terschelling met Staatsbosbeheer op de huifkar

13 juni 2012 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Door Freek Zwart

Staatsbosbeheer en de gemeente hebben op allerlei gebieden veel met elkaar te maken. De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders zijn voor ons belangrijke gesprekspartners. In plaats van binnenskamers vergaderen werd nu een “buitendag” georganiseerd. Alle deelnemers, ca. 20 personen, maakten met z’n allen in een huifkar een tocht door de bos- en natuurgebieden. Onderweg werd uitleg gegeven over ons bosbeheer op lange- en korte termijn en maakten sommige raadsleden voor het eerst kennis met de dennenorchis en kleine keverorchis. Maar ook aspecten als recreatieve beleving en duurzame energie kwamen voor het voetlicht.

Een belangrijk deel van de route ging langs onlangs uitgevoerde natuur- en recreatieprojecten, waaraan de gemeente ook een financiële bijdrage heeft geleverd. Zo werd de pas afgeronde ontbrekende schakel in het men- en ruiterroutenetwerk tussen het westelijk en oostelijk duingebied “getest”. Bij het Arjensduin en de Kooibosjes werd uitleg gegeven over het herstel van het openduinlandschap en de waterhuishouding. Op deze locatie kon men zien hoe hier ook in samenwerking met Oerol een plaats is voor cultureel medegebruik van het nieuwe landschap.

Onderweg werd in een uitstekende en soms jolige sfeer gediscussieerd over tal van andere onderwerpen. De tocht werd afgesloten met een levendige discussie in de excursieschuur in Lies, met onderwerpen als het vergroten van het verdienvermogen van Staatsbosbeheer en eventuele nadere samenwerkingsmogelijkheden op gebied van machinegebruik en uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Al met al een zeer geslaagde en nuttige dag waarbij de meeste raadsleden wel op een voor hun nog onbekende plaats waren geweest.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog