www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Wat doen we deze week?

27 augustus 2012 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Een nieuwe week, nieuwe werkzaamheden. Wat staat er op het pogramma?

Vogelwachtersketen gaan weg

Het broedseizoen is echt ten einde, net als het drukke zomerseizoen op het eiland. Daarom worden deze week de twee vogelwachtersketen weggehaald. Vanaf begin april tot op dit moment zijn deze keten dagelijks bemand door onze vogelwachters, waarvan een groot deel vrijwilligers.

Maaiwerk
We zijn al even zoet met het maaien en de natte duingraslanden en rietlanden zijn gedaan. Nu zijn de bermen van de fietspaden door de duinen aan de beurt. Dit maaisel wordt opgezogen om zo direct de extra voedingsstoffen af te voeren. De bermen worden hierdoor schraler wat weer kansen biedt voor bijzondere duinplanten. Een mooi resultaat hiervan zijn de graslanden langs het fietspad op de Boschplaat waar in juni talloze orchideëen bloeien.

Opvallende bloei klokjesgentianen
Dan nog even een leuke waarneming uit het veld. Dit jaar doen de klokjesgentianen het erg goed. In het duin bij Hoorn en achter de schuur in Lies staan er erg veel in bloei. Een mooi resultaat van handmatig plagwerk en geitenbegrazing.

reageren

geef een reactie

 • Joeri Staatsbosbeheer
  20 februari 2013 om 09:28

  Beste Hendrik,

  Ik heb niet van iedere keet foto’s van het ophalen. Bij welke keet was je aanwezig?

  Groeten,

  Joeri

 • Hendrik Aardema
  19 februari 2013 om 21:28

  Geachte,
  Heeft u toevallig nog foto’s nodig van de afbraak van de vogelwachtersketen? Ik was hierbij aanwezig en heb er toch een 100 tal foto’s van.
  Hoogachtend
  Hendrik Aardema

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog