www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Wat doen we deze week?

8 oktober 2012 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Er staan weer een flink aantal werkzaamheden op stapel deze week, onder andere ter voorbereiding van wat grootschaliger activiteiten.

Snoeien bomen Badweg Hoorn
Vanmorgen zijn we begonnen met het snoeien van de bomen langs de Hoorner Badweg. Dit om vallende takken bij harde wind te voorkomen en ter voorbereding van de asfalteringswerkzaamheden in week 43.  Door de laaghangende takken af te zagen raken de bomen niet beschadigd door de machines die bij dit werk nodig zijn. Daarnaast wordt ook een strook bos van 5 meter breed vlakbij Kaap Hoorn verwijderd omdat de wortels hiervan de asfaltlaag steeds meer beschadigen.

Verwijderen bomen en struiken Koegelwieck
Omdat we de komende tijd de natte duinvalleien in de Koegelwieck gaan chopperen is het van belang de dennen, berken en vogelkersen uit die valleien te verwijderen. Doen we dat niet dan vormt de gechopperde bodem een mooi zaaibed voor deze soorten en groeit het vlug dicht. De bomen worden met een lier uit de grond getrokken waardoor we niet met zwaar materieel het duin in hoeven.

Vogelkers verwijderen
Op het hele eiland gaan we de komende tijd met een kraan de Amerikaanse vogelkers verwijderen. Alle struiken waar de kraan vanaf het pad bij kan worden eruit getrokken. De getrokken struiken worden op een paar plekken verzameld en uiteindelijk in februari versnipperd door een speciale machine die dan ook op het eiland is voor de werkzaamheden in het Formerumerbos.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog