www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Hout komt en hout gaat

14 februari 2013 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Ze keken raar op daar op de haven toen afgelopen dinsdag ineens 4 grote vrachtwagens vol hout de boot áf kwamen rijden en daarna ook nog eens vol richting het bos reden in plaats van leeg.

Die vier trucks rijden vandaag de laatste ladingen dennenhout uit het Formerumerbos en van Doodemanskisten naar het grote schip dat in de haven ligt. In totaal gaat het om ruim 1200 m3 hout, vooral dennen. Ze zijn hier dan zo’n 1,5 dag mee bezig geweest. Het hout gaat per schip naar België waar het wordt verwerkt tot plaatmateriaal. De dikste stammen blijven op Terschelling. Daarvan zaagt Ton Buskermolen balken en planken.

Dat de vrachtwagens vol naar het eiland kwamen heeft een goede reden. Ieder jaar is er een groot animo voor brandhout op het eiland. Dennenhout is er voldoende, maar loofhout is er een stuk minder. We proberen zoveel mogelijk in de eilander vraag te voorzien en daarom hebben we de vrachtwagens vol loofhout naar het eiland laten komen. Samen met het loofhout dat bij o.a. Doodemanskisten is gezaagd hebben we nu een groot deel van de belangstellenden (meer dan 100 voor loofhout en nog meer voor dennenhout) kunnen voorzien van ieder 2 ton hout.

[slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog