www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Geiten weer van Seinpaalduin

13 maart 2013 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Gisteren zijn door collega’s Rein Jan en Hessel de vijf geiten weer van het Seinpaalduin bij West Terschelling gehaald. De beesten zijn vanaf november in een stuk van het duin de vergrassing en verruiging te lijf gegaan. Voor ons was het best spannend hoe dit hier zou verlopen, op het Seinpaalduin komen namelijk erg veel honden. Die twee, honden en geiten, gaan niet altijd even goed samen, meestal in het nadeel van de geiten.

In die vier maanden dat de geiten op het duin hebben gelopen hebben we echter niet één serieuze melding gekregen van problemen veroorzaakt door honden. We kregen weleens te horen dat een hond de geiten erg ‘interessant’ vond maar dat de vijf niet onder de indruk waren en gewoon bleven staan. Een mooi resultaat van onze selectie vooraf, want Rein Jan had express wat rustige dieren uitgezocht.

Komend najaar zullen we in overleg met de aanwonenden kijken op welke plek op eht Seinpaalduin we de geiten nog meer in gaan zetten. Misschien datblijkt dat er wel ruimte is voor een iets grotere kudde.

De geiten aan het werk op het Seinpaalduin
De geiten aan het werk op het Seinpaalduin
reageren

geef een reactie

 • Irina
  14 maart 2013 om 19:29

  Ja hoor, kom maar op met die grote kudde!
  Ik vind het elke keer zo geweldig als ik die dieren zie, word er ontzettend blij van.
  Des te meer des te beter!
  Irina – (geitenbuurtbewoner op de Klaas van Stevenstraat…)

 • Joeri Staatsbosbeheer
  14 maart 2013 om 09:28

  Nou gezien de vele positieve reacties die we nu al hebben gekregen (incl. deze op het blog) kunnen we haast niet anders dan ze terug laten komen hè 🙂 Komend najaar zal er in overleg met de buurt weer worden bepaald op welke plek de geiten weer gaan lopen. Dit jaar waren het er 5, misschien dat een grotere kudde ook best kan maar dat is afhankelijk van de grootte van het ingerasterde stuk duin.

  Enne Peter, ik heb ook al meerdere gasten gehad met de vraag waar die rode kaars nou gebleven was die altijd op het duin stond 😉

  Groeten,

  Joeri

 • Ina
  13 maart 2013 om 18:04

  Ik zal ze missen, komen ze nog een keertje terug? Volgend jaar of zo?

 • Henk Drijfhout
  13 maart 2013 om 17:42

  Goed resultaat. Gefeliciteerd en mooie foto!

 • petermiedema
  13 maart 2013 om 14:26

  Complimenten Joeri en collega’s! Ik vond het leuk dat de geiten er stonden en mijn hond hield de nodige afstand. Alleen de badgasten waren soms in de war, dachten dat ze op Vlieland waren…

 • Geiten weer van Seinpaalduin
  13 maart 2013 om 13:20

  […] Meer op het blog van Staatsbosbeheer Terschelling – KLIK HIER […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog