www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Ruim 500 kuub aan Terschellinger kachelhout verkocht

21 maart 2013 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

De bossen op Terschelling zijn een grote leverancier van kachelhout. Ieder jaar kunnen eilanders daarom bij ons terecht om in de eilander bossen een deel van hun kachelhout te zagen. Terschelling is één van de vijf plekken in Nederland waar de mensen dat zelf mogen doen. Dit jaar liegen de cijfers er niet om en hebben 251 personen hun hout op deze manier kunnen verkrijgen, in totaal zo’n 636 kuub!

Een overzichtje:
185 personen hebben in totaal 372 kubieke meter loofhout afgenomen
66 personen hebben in totaal 264 kubieke meter dennenhout afgenomen

Voor het dennenhout kunnen we jaarlijks aan de vraag voldoen, voor loofhout ligt dat anders. Dit jaar kwam er veel extra loofhout vrij, o.a. door het werk bij Doodemanskisten. Daarnaast hebben we de houtwagens die het hout vanuit het Formerumerbos naar de haven reden en normaal leeg naar het eiland komen, net als in 2012 vol met loofhout laten laden. In totaal hebben zij 120 kuub hout extra naar het eiland vervoerd. Samen met het loofhout dat op het eiland vrijkwam hebben we hiermee alle 220 geïnteresseerden hout kunnen aanbieden. Niet iedereen had daar bij nader inzien nu al behoefte aan waardoor uiteindelijk in totaal 185 personen hout hebben gekocht. Wanneer we de 120 kuub van het totaal aftrekken kunnen we stellen dat we in ruim 516 kuub kachelhout uit de eilander bossen hebben voorzien. Daarnaast zijn er ook nog eens zo’n 15 sprokkelvergunningen uitgegeven. Benieuwd wat de prijzen voor kachelhout waren dit jaar? Klik dan hier.

reageren

geef een reactie

  • Anoesjka
    21 maart 2013 om 13:30

    Kijkend naar buiten waar de sneeuwvlokken dwarrelen, en naar de foto boven aan de site krijg ik ook zin om een vuurtje stoken. Maar het is al lente! Hazen en fazanten scharrelen dicht bij huis hun kostje bijeen. een prachtplek. Wat is jouw prachtplek op Terschelling?

  • Terschellinger kachelhout verkoopt goed | Skylge.eu
    21 maart 2013 om 12:40

    […] hier het blog van boswachter […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog