www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Wat gaan we deze week doen

1 juli 2013 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

Deze week staan er voor ons weer een aantal mooie klussen op het programma. Hierbij een kort overzicht met een greep uit onze werkzaamheden deze week.

Asfaltwerk
Ondanks dat je Staatsbosbeheer vooral met ‘groen’ associeert hebben we op Terschelling ook 6 hectare asfalt in beheer. Een groot deel daarvan is de Badweg van Hoorn die vorig jaar van nieuw asfalt is voorzien. Deze week wordt een slijtlaag van grit aangebracht. Daarna voorzien we het wegdek van een paar fietspadpictogrammen en komen bij kruisingen met ruiterpaden gemarkeerde oversteken. Dit om de veiligheid van alle gebruikers van de weg te verbeteren.

Maaiwerk
Het maaiwerk stellen we dit jaar enkele weken uit vanwege het koude weer. Hierdoor zijn planten later tot bloei gekomen en zijn vogels later gaan broeden. Wij wachten met maaien totdat alle vogels op die plek zijn uitgebroed en planten zijn uitgebloeid. Wel maaien we deze week de bermen rondom de recreatiehuizen bij de Landerumerhei en Recrea in Midsland noord. Hier snoeien we ook de elzensingels op.

Vervangen raster Groene strand
Rondom de graslanden bij het Groene strand is op een paar plekken nog prikkeldraad aanwezig. Deze week vervangen we dat door glad draad met stroom erop. Dit oogt vriendelijker en houdt de grazende beesten ook binnen.

Schoolexcursie ’t Jok
Geregeld gaan we met de eilander scholen op pad op het eiland. Deze week nemen we groep 7/8 van ’t Jok in Hoorn mee het bos in op zoek naar bodembeestjes.

reageren

geef een reactie

  • Mariet de Jong
    19 juli 2013 om 21:47

    Dank je wel voor je snelle antwoord.

    Groet Mariet

  • Mariet de Jong
    1 juli 2013 om 16:42

    Hallo Joeri ,Fijn dat jullie van alles doen.
    Maar ik heb een vraag,er zijn 2 banken verdwenen op het Seinpaal duin 1 bij de oude opgang boven aan,en de ander stond waar de geiten hebben gestaan deze winter aan het pad.k Zou het erg fijn vinden als ze weer terug komen ik maakte er geregeld gebruik van.graag hoor ik iets van je groet Mariet de Jong

    • Joeri Staatsbosbeheer
      2 juli 2013 om 08:54

      Hallo Mariet,

      De twee bankjes stonden inderdaad op een mooie plek met prachtig uitzicht. In die zin snap ik goed dat het jammer is dat ze weg zijn. De afgelopen jaren zijn we continu in gesprek met de aan/omwonenden van het Seinpaalduin over de inrichting van het duin. Het weghalen van de bankjes is op verzoek van bewoners gedaan. Het bleek dat ook in de avonduren de bankjes een populaire hangplek waren en het geluid dat dit veroorzaakte droeg ergver over het dorp. We zullen nieuwe bankjes plaatsen aan de westkant van het duin, weleenswaar met een ander uitzicht. Overigesn zijn we met omwonenden ook bezig met een groter plan voor Seinpaalduin waarbij de plaatsing van bankjes, vernieuwing van trappen, verbeteren parkeergelegenheid aan de Zwarteweg en nog veel meer op de agenda staat.
      Groeten,

      Joeri

    • Joeri Staatsbosbeheer
      18 juli 2013 om 21:35

      Hoi Mariet,

      N.a.v. onze ontmoeting vandaag op de Longway heb ik nog even navraag gedaan. Bankjes (ook die bij de oude trap) zijn op verzoek van de werkgroep Seinpaalduin weggehaald. Hierin zitten naast de gemeente en Staatsbosbeheer ook omwonenden van het gebied. We willen bij de oude trap wel weer een bankje terug plaatsen, maar dan moet een verzoek daartoe vanuit de werkgroep komen. Wanneer je nog vragen/opmerkingen hebt hoor ik dat graag. We zijn niet voor niets in overleg met de buurt over de inrichting van het duin.

      Groeten,

      Joeri

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog