www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

TV premiere ‘De Vogelwachter, tijd bestaat niet, enkel tij’

14 januari 2015 Boswachter Remi in Terschelling

De documentaire ‘De Vogelwachter, tijd bestaat niet, enkel tij’ van filmer Hans den Hartog, is 10 februari als verkorte versie te zien op NPO 2. De film draait om het werk van onze vrijwillige vogelwachters in het door Europa erkende natuurgebied De Boschplaat op Terschelling. De hele film van 68 minuten wordt in een later stadium op NPO DOC uitgezonden.

De Boschplaat, Engelsmanplaat en Rottumerplaat

Oene de Jong, onze laatste professionele vogelwachter, neemt ons mee in deze bijzondere wereld en het wonderschone dynamische landschap. Oud-vogelwachters Jan Bunnik en Jan Zorgdrager vertellen hun verhalen, aangevuld met uniek historisch beeldmateriaal, filosofische anekdotes en prachtige time lapse beelden. Hieruit blijkt dat de vogelwachtgeschiedenis van grote waarde is voor het cultureel historisch erfgoed van het Waddengebied. Naast De Boschplaat brengt de filmmaker ook bezoeken aan Engelsmanplaat en Rottumerplaat, twee unieke plekken in het Werelderfgoed waar vogelwachters in het broedseizoen permanent aanwezig zijn.

Om stil van te worden…

 

de vogelwachter film

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

  • De Rottums in Rotterdam (en NYC en op grote hoogte..) | Staatsbosbeheer Rottum
    21 oktober 2015 om 15:31

    […] op Terschelling en van de onbewoonde eilanden Engelsmanplaat én… Rottumerplaat. Lees hier een korte beschrijving op het weblog van mijn collega’s van Terschelling. De Vogelwachter […]

  • De vogelwachter vliegt uit | Staatsbosbeheer Terschelling
    12 oktober 2015 om 21:13

    […] Lees hier een korte beschrijving van de film met onze vogelwachters op een eerder artikel op dit blog. Nog ns op een rijtje waar de film tot nu toe te zien was: Oerol, Terschellinger Filmdagen, Vroege vogels NPO 2, NPO doc, diverse filmhuizen, KLM intercontinentale vluchten en binnenkort op het ‘Wildlife Conservation Festival’, later op het ‘Wildlife Film Festival’ in Rotterdam en (voorlopig) slot op het ‘Noordelijk Film Festival’ in Leeuwarden. Nog maar te zwijgen van de vele media, radio, tv en schrijvende pers, die aandacht aan de film hebben besteed. Da’s een mooie bijdrage aan bewustwording van de schoonhheid en bijzonderheid van ons Werelderfgoedgebied de Wadden. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog