www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

De ideale tuin fase 2

9 april 2015 Boswachter Joeri Lamers in Terschelling

In de duinen rondom West Terschelling liggen zo’n 100 tuintjes die in gebruik zijn bij eilanders, vergelijk het met de volkstuinen aan de wal. Doordat een deel van de tuinen verrommelden is het project ‘De ideale tuin’ opgezet, om zo een voorbeeldtuin te maken met duurzame materialen. Dit alles deden we niet alleen, maar in samenwerking met een aantal betrokken tuinhuurders. Dit resulteerde in een prachtige voorbeeldtuin in 2014, gemaakt op de plek van een vrijgekomen tuin. Deze tuin is opgesplitst in drie delen, zodat nu meer mensen er gebruik van maken. Foto’s vind je onderaan dit bericht.

Als vervolg op ‘De ideale tuin’ van vorig jaar is collega Kees Wiegman samen met stagiaire Klaas Bos begonnen met de volgende fase. Huurders kunnen zich nu aanmelden voor het omvormen/opknappen van hun tuinen.Samen met hen gaan we dan oude hokjes en hekwerken afvoeren en vervangen. Hierover hebben alle huurders afgelopen week een brief gehad. Deze week zijn al meerdere mensen zich komen aanmelden, daarnaast hebben we op zaterdagochtend 2 mei een inloopmoment gepland voor vragen en uitleg. Tuinders kunnen zich daarna nog tot 1 juni opgeven.

De bedoeling is dat we ieder jaar een aantal tuinen opknappen. Om meer mensen van dienst te kunnen zijn hebben verdelen we sommige tuinen die vrijkomen in 2 of meer percelen, afhankelijk van de grootte.

 

reageren

geef een reactie

  • Klein Tuin Uitleg – tuinideeen.top
    21 juli 2016 om 09:34

    […] De Ideale Tuin Fase 2 Staatsbosbeheer Terschelling picts Credit img […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog