www.boswachtersblog.nl/ Texel

Steeds meer eidereenden aan het broeden in De Slufter

4 mei 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]Nu het zonniger wordt op Texel neemt het aantal eidereenden dat aan het broeden is in De Slufter snel toe. Bij de eiedereend broed alleen het vrouwtje, die volledig op haar schutkleur vertrouwd. terecht want ze val nauwelijks op. De opvallende zwart witte mannetjes zitten in groepjes bij elkaar. Nog even en ze vertrekken naar zee om er te ruien, van verenkleed te wisselen. In de Slufterkreek zijn nu dus vooral veel mannetjes te zien van de eidereend, soms nog met een vrouwtje dat nog niet alle eieren gelegd heeft. De mannetjes zijn goed te zien tijdens een wandeling, de broedende vrouwtjes tijdens een excursie met de boswachter. Aanmelden kan via www.ecomare.nl.
Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Stop killing Finnish eider ducks | Dear Kitty. Some blog
    4 mei 2013 om 16:25

    […] population of common eider Somateria mollissima in the Baltic Sea has dramatically declined over the last decades. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog