www.boswachtersblog.nl/ Texel

Hoogwater in De Slufter op Texel, morgenochtend op zijn mooist te zien

5 december 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

Vanochtend is op de Noordzee bij Texel een waterstand van 115 cm boven NAP bereikt, 30cm meer dan verwacht. Voor vanavond om 20.40 wordt 2,37 voorspelt een meter meer dan normaal in deze getijde cyclus. Morgenochtend om 8.40 is de verwachting met 2,19m zelfs 145cm meer. Door drie hoge tijen met meer water dan normaal zal morgen De Slufter waarschijnlijk het meeste water bevatten. Dit komt door dat er met hoogwater meer water binnen kan komen dan er met laagwater weer uit kan stromen. Voordeel is dat het hoge water dan bij daglicht is te bekijken, de storm is dan ook gaan liggen en er is meer kans op een zonnetje tussen de wolken door.
Het hoogwater blijft in De Slufter nog doorlopen, terwijl de eb op zee al loopt, het hoogste punt wordt hier dus later bereikt. De ontwikkeling van de waterstand is te volgen bij Rijkswaterstaat: http://www.rijkswaterstaat.nl/apps/geoservices/rwsnl/awd.php?mode=html&projecttype=waterstanden&category=1&loc=TEXE&net=LMW

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog