www.boswachtersblog.nl/ Texel

Hoogwater in De Slufter op Texel, veel mensen komen het bewonderen

6 december 2013 Boswachter Erik van der Spek in Texel

[slideshow]
Na de storm van 5 december, die samen viel met springtij is De Slufter weer eens goed vol water komen te staan. Vanochtend met hoog water is dit goed te zien en het mooie weer gaf veel mensen kans om er van te genieten. Ieder doet dat op eigen wijze. De een steekt even het hoofd boven de Zanddijk uit in de harde wind. Een ander maakt gebruik van de kans om bijzondere foto’s te maken en enkelen gebruiken het struingebied van de Slufter om te kitesurfen.
Volgens de gegevens van Rijkswaterstaat bereikte het water op de Noordzee gisteravond een peil van 2,43m (verwacht 1,07m) en vanochtend 2,35m (verwacht 0,72m). Het hele Sluftergebied is ondergelopen, van het Vlak zonder Naam in de Slufterbollen tot de Bunkervallei bij de Krimweg. Met het water is ook weer het nodige plastic naar binnen gekomen. Zaterdag 8 maart 2014 kunt u ons van 9.30-13.00 helpen dit op te ruimen.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Wim Bos
    6 december 2013 om 19:14

    Gisteren zei ik ,morgen vast de foto s, prachtige foto’s.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog